Falunk diákja-díj 2024

FALUNK DIÁKJA-díj 2024

LAUDÁCIÓK

Sörös Mira 8. a

Tartalmas 8 évet tudhat maga mögött. Mindez idő alatt kitűnő átlaggal rendelkezett és már kétszer részesült a „Falunk diákja” jutalom kirándulásban. Az iskola hagyományait folytatva, egészen kis kora óta a szüreti felvonulás aktív résztvevője.

Az 5. és 8. osztályban DÖK-képviselő volt, ezzel segítve az iskolai programok előkészítését és lebonyolítását.

Alsó tagozatban rendszeres könyvtárlátogató volt, ott igyekezett segíteni Ági néni és Andi néni munkáját is. Felsőben három cikket írt az iskolai programokról.

Részt vett a XIII. Keresztúr Nevű Települések Szövetségének diáktalálkozóján, ahol 16 csapat mérettetett meg egymással a „Ki mit tud Európáról?” elnevezésű versenyen. Csapatával végül elhozta Ráckeresztúrnak az első helyet.

Számos tanulmányi versenyen vett részt, mindig is szerette a Petőfi-hetet. Letöbbször felküzdötte magát a dobogóra.

Hatodiktól kezdve fellépett a „Tiszán innen, Dunán túl” országos népdaléneklési minősítő versenyen, 2022-ben ezüst, 2023-ban és 2024-ben aranyminősítést ért el csapatával. Részt vett a Pesovár Ferenc népdaléneklési versenyen, ahol ebben az évben már döntőbe került Kilenc évesen kezdett komolyabban zenélni, hegedülni. Jelenleg már az alapvizsgáira készül. Több éve zenekarozik.

Hatodikban részese volt az „Ego et Mundi?„ képzőművészeti programnak. 2021 nyarán saját kiállítása is volt a BBK kiállító termében.

Mindezek alapján méltó a „Falunk diákja” kitüntentő címre.

 

Mádai Kíra 8. b

Nyolc éven át kitűnő tanulmányi eredményt ért el, emellett több versmondó- és rajzversenyen vett részt és ért el helyezést. A Színjátszó szakkör keretein belül sokszor szerepelt iskolai ünnepségeken. Falunapokon DDC táncegyesülettel adtak elő koreográfiákat. Rajzai és egy verse is került már be a ráckeresztúri újságba.

Felsőtől tanulmányi versenyeken, például egy székesfehérvári matekversenyen is részt vett. Ezenkívül a Keresztúr Nevű Települések Diáktalálkozóján lezajló földrajz versenyen három fős csapattal első helyezést ért el.

Iskolai rendezvények előkészítésében, szervezésében, lebonyolításában aktívan részt vett.  Örömmel töltötte el, hogy a 8. évét az új iskolában kezdheti. Az átköltözéskor minden erejét beleadta a munkálatokba.

Az osztályközösség legkiemelkedőbb mozgatórugója volt. Társai bizalommal fordulhattak hozzá, segítségért. Iskolai aktivitását jól kiegészítik a rendszeres lovasedzések.

Mindezek alapján méltó a „Falunk diákja” kitüntentő címre.

 

További Híreink

Verseny-eredményeink – 2023/2024

Verseny-eredményeink – 2023/2024

Tehetséggondozó munkánk egy részét jól mutatja, hogy iskolánk az idén 107 versenyszámban vett részt, amely a helyi szervezéstől nemzetközi szintig magába foglalt többféle versenyt egyéni, páros csoportos szinten.
Gratulálunk a diákoknak a felkészülésért! Köszönet a felkészítésért a kollégáknak és a támogatásért a szülőknek!

bővebben