Testvériskolánk a Maroskeresztúri Általános Iskola

Együttműködési megállapodás aláírása a Maroskeresztúri Általános Iskolával
                                                                                                                                                               .
Nemzetközi szakmai együttműködési megállapodást kötött Maroskeresztúr és Ráckeresztúr iskolája és óvodája. Az intézmények között létrejött testvériskolai- és óvodai kapcsolat nemcsak a szakmai munkában való tudásmegosztást, hanem a Kárpát-medencei magyarság nyelvi, kulturális összetartozását is hivatott előmozdítani, megerősítve ezzel a Keresztúr Nevű Települések hálózatának társadalmi, szakmai és emberi értekeit is.
Ezúton mondunk köszönetet Lisziné Hunyadi Hajnalka alpolgármester asszonynak, aki szervező és  kapcsolatépítő munkájával megalapozta az együttműködést.
Hálás köszönet Kalamán Ferencnének, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ igazgató asszonyának, hogy támogatta és engedélyezte az együttműködési megállapodás létrejöttét. Külön köszönet illeti Kovács Edit maroskeresztúri- és Dr. Szentes-Mabda Katalin Dóra ráckeresztúri polgármester asszonyok intézményeiket és testvérintézményi kapcsolatokat támogató munkáját.  Nem jöhetett volna létre Maroskeresztúri Általános Iskola részéről Albert Zoltán igazgató úr és Halmágyi Kinga óvodavezető asszony nélkül ez a megállapodás és szakmai együttműködés.
Köszönet illeti Gáborné Kutasi Katalin óvoda igazgatót, hogy vele együttműködve  létre jöhetett egy hosszú távú szakmai kapcsolat, amely az oktatás és nevelés területén híd szerepet tölt be az anyaországi és az erdélyi oktatási intézmény között, amely nemcsak a magyar kultúra ápolását, hagyományőrzését és értékeit hivatott megőrizni és megosztani, hanem a két nép közötti szolidaritás és barátság elmélyítését is szolgálja. 

 

További Híreink